Praktijk voor psychosociale therapie en coaching 

'Inspire and Create your wellbeing life'

Regulier aanbod en workshops

 

 * Individueel traject Psychosociale therapie

In de regel een wat langer durend traject, gericht op bewustwording en helen van oude pijn en trauma. Vaak wordt een dergelijk traject gevolgd na een herhaalde burn-out, waarbij men heeft geconstateerd dat er echt iets geheeld of veranderd moet worden om gezond verder te kunnen ontwikkelen.  

Of na een traject in de verslavingskliniek waarna het leven thuis weer opgepakt moet worden in het gezin, met al zijn fijne maar ook lastige situaties.

Persoonlijke ontwikkeling kan een ook zeer zeker een drijfveer zijn om een dergelijk traject aan te gaan.* Werken met innerlijke beelden:

We werken aan de hand van thema's en dilemma's die jou al enige tijd bezighouden en die je zichtbaar wilt maken voor jezelf. Wat betekenen deze thema's voor jou? Vertellen ze iets over de stap die je zou willen maken in jouw persoonlijke ontwikkeling? Wat is die diepe wens of ervaring die je misschien maar bezig blijft houden? Het is enorm verhelderend om dit eens de specifieke aandacht te geven die het vraagt en verdient. Bovendien levert het een goed gevoel en een berg energie op.

Gun het jezelf en ga op onderzoek!

Tijdens een creatief traject van vijf sessies van elk twee uur daag je jezelf uit onder mijn begeleiding en plaats je deze beelden in een nieuw perspectief. Dit perspectief biedt je de mogelijkheid om daadwerkelijk meer van jezelf te laten zien! Inspire and create! 

Kosten: €500,-,- incl. materiaal, koffie/thee (pp.)

(Ook superleuk om met een groep, vriendinnen of collega's te ondernemen!)


 

* Workshop Stress in beeld (voorkom burn-out)

Ga jij op in de waan van de dag en ben je dringend toe aan stressmanagement? Gun jezelf deze volledig verzorgde dag!

Het is superfijn om met wat handvatten drastische veranderingen teweeg te kunnen brengen in je stressvolle bestaan. Inzicht, (h)erkenning, enige oefening en wilskracht zijn belangrijke bestanddelen waarmee we aan het werk gaan.  Een dag 'op maat', dwz we kijken naar de specifieke stressoren uit jouw omgeving. We bieden je inzichten en handvatten die je direct in kunt zetten om je hectische leefstijl rust en richting te geven. Dit doen we aan de hand van een interactief en creatief concept, waarbij ook gezelligheid en de inwendige mens aandacht krijgt. (€225,- incl. lunch e.d.)


 

4. Bedrijven en verzuim (ondersteuning en begeleiding)

De meeste werkgevers hebben te maken met verzuim. Meestal kortdurend, maar ook langdurig, met alle kosten en organisatorische problemen die dit met zich mee brengt. Diverse oorzaken kunnen hieraan ten grondslag liggen als;

 • Corona gerelateerde problemen 
 • veranderende werksituatie
 •  reorganisaties
 •  automatisering
 •  nieuwe werkomgeving
 •  naderende pensionering of
 •  veranderende prive omstandigheden


 • U heeft te maken met een medewerker die na jaren prettig gewerkt te hebben, niet goed meer functioneert en aangeeft niet lekker in zijn vel te zitten. Gebrek aan tijd en irritatie kunnen dan al snel om de hoek kijken en een conflictsituatie kan gemakkelijk ontstaan of een probleem voort laten sudderen tot de medewerker uitvalt. 

Bij een dergelijke situatie kunt u als betrokken werkgever aan uw personeelslid een 'Stress toolbox workshop' aanbieden. Dit is een creatieve workshop die ook heel goed als teamactiviteit aangeboden kan worden. Wij kunnen dit voor u verzorgen maar wij kunnen deze toolbox ook in een specifieke versie aan leidinggevenden binnen uw bedrijf aanbieden, die dit in een later stadium ten behoeve van diverse teams kunnen inzetten.

Andere mogelijkheden voor uw bedrijf zijn:

 • Workshop "Zicht op stress", die volledig naar de dagelijkse- praktische  situatie op uw werkvloer kan worden aangepast.
 • "Emotie in beeld" is een creatieve workshop, waarbij men zich focust op het emotionele spectrum, dat door ieder verschillend wordt ervaren (veelal niet bewust), waardoor veel stressklachten zich ontwikkelen en men nogal eens ten- onrechte van mening is 'opeens' een burn-out te hebben! We brengen op een creatieve manier het hele arsenaal aan emoties in beeld, waardoor deze zichtbaar worden gemaakt en beter hanteerbaar.
 • Individueel VIP traject, waarmee u het voor de werknemer in kwestie mogelijk maakt de draagkracht te vergroten, de energie bron te versterken en de kans op verzuim of herhaling hiervan, te verkleinen.

Als werkgever geeft u een positief signaal af aan uw werknemer, dat u begrip heeft voor zijn/haar moeilijke situatie, biedt u hem of haar een constructieve en vooral helpende hand. We stemmen de begeleiding en cursus af op de persoonlijke- en werksituatie. Een dergelijk traject verkort het verzuim en kan uw bedrijf veel besparen. Langdurig verzuim kost uiteindelijk veel meer.

Uiteraard kunt u als ondernemer met klachten zelf ook bij mij terecht. Indien de klachten werk gerelateerd zijn, kunt u de kosten voor psychosociale hulpverlening fiscaal aftrekken onder de noemer beroeps- of bedrijfskosten.

We maken graag voor u vrijblijvend een offerte.Wat verwacht ik van jou?

De wens en bereidheid om er voor te gaan. Oude patronen zijn vaak hardnekkig en daar wil je nu zo graag van af, dus dat kost tijd, inzet en energie.

"Die energie heb ik niet", hoor ik je zeggen. Dat snap ik en daar kunnen we juist heel goed aan werken. Stap voor stap... We kijken naar je draaglast en draagkracht balans, brengen je emoties en overtuigingen in kaart en gaan op zoek naar wat jou energie belemmert en oplevert. We brengen een leefstijl in kaart die bij jou past en je prettiger laat functioneren. 

Van tijd tot tijd kunnen weerstanden opspelen tijdens een traject. Dit hoort bij verandering, dat ga ik je allemaal uitleggen. Het brengt je uiteindelijk daar waar je wilt komen.

Maak een afspraak voor een vrijblijvend gesprek en je zult zien dat het zeker iets voor jou (of jouw bedrijf) is!