Praktijk voor psychosociale therapie, coaching en counseling

'Inspire and Create your wellbeing life'

 

Psychosociale therapie

 

Psychosociale therapie

heeft als uitgangspunt de behandeling van psychische klachten die de cliënt belemmeren in het dagelijks functioneren met anderen.

Oorzaken:

Er kunnen talloze factoren zijn, die ons welbevinden in de weg staan. Oorzaken die als we er bij stil staan soms al voor-, tijdens of vlak na de geboorte zijn ontstaan of later in onze jeugd. Van persoonlijke aard of misschien door ingrijpende gezinssituaties of werksituaties die hebben plaatsgevonden. Soms fysiek, soms zowel fysiek als mentaal. Vaak terug te voeren als stressvolle situaties, die lastig waren om mee om te gaan. We zijn daar mee omgegaan zoals we toen dachten dat het zou werken, maar vaak blijkt later dat het toch nog in de weg zit of dat je telkens in dezelfde (gedrags)patronen vast loopt of conflicten ervaart. Het kan zich vervolgens op diverse manieren uiten:

We storten ons op het werk of het gezinsleven en verliezen het contact met onszelf en denken dat de oorzaken vooral buiten onszelf liggen en situaties niet veranderd kunnen worden. 

Het gemis of verlies van een persoon, baan, gezondheid, (zelf)vertrouwen, inspiratie of perspectief. Terugkerende irritaties, verlangen naar een ander of nieuw levenspad of werksituatie. Een negatief zelfbeeld of weinig zelfvertrouwen, een ongezonde leefstijl, het kan zich op elke manier laten zien.

Dergelijke oorzaken kunnen zich uiten in stress, onverklaarbare vermoeidheid, irritaties, storende gedachten, depressiviteit, slapeloosheid, angstklachten en/of lichamelijke klachten.

Psychosociale therapie kan u helpen door persoonlijke kracht en innerlijke kompas weer terug te vinden en daarmee de grip op het dagelijks leven weer te versterken.

 

 

Hoe werk ik?

Na  aanmelding en eerste contact ontvangt u  een uitgebreide vragenlijst. Nadat ik deze van u heb terugontvangen, maken we een afspraak voor een gesprek. Afhankelijk van uw hulpvraag zal ik u eventueel vragen om eerst lang de huisarts te gaan om fysieke oorzaken uit te sluiten.

Tijdens een kennismakingsgesprek van gemiddeld 1,5 uur, wordt de hulpvraag onderzocht en beschreven. Eind- en werkdoelen worden geformuleerd en de passende hulpvorm (therapie of coaching) wordt vastgesteld. (soms is er sprake van overlap). Zo ontstaat een behandelplan.

De gesprekken en activiteiten gaan van start en zullen aanvankelijk vaak wekelijks en later twee wekelijks plaatsvinden..

 

Gebruikte stromingen en methodieken:

Ik werk vanuit diverse methodieken, nl. Systeemtherapie, Rouw en Verlies begeleiding, Cognitieve gedragstherapie, RET, NLP, Gestallttherapie, Transactionele Analyse, Kortdurend Oplossingsgerichte Therapie (KOT) en EMDR, HBO medische basiskennis, Beeldende technieken en Teken interventies. 

 

 

 

Link naar vergoedingen 

http://www.zorgwijzer.nl/vergoeding/psychosociale-therapie

 

Afspraak maken:

Christie

M: 0620623108

E:  praktijkvoorpst@gmail.com