Praktijk voor psychosociale therapie en coaching 

'Inspire and Create your wellbeing life'

       

 

                                           

Beeldend (ver)werken in het "Atelier voor Levenskunst"

 

Sinds jaren is beeldend (ver)werken een belangrijke methodiek in mijn praktijk voor psychosociale therapie en begeleiding. Dit is in veel gevallen een wat langer durend traject waarbij je jezelf in alle gedaanten en spelonken gaat ontmoeten. Oude pijn en trauma waar je niet langer mee rond wilt lopen, krijgt een positie op gepaste afstand, waarbij jij je comfortabeler gaat voelen. Een waardevol cadeau dat jij jezelf kunt geven.

Zowel  jongeren als volwassenen die te maken hebben of hebben gehad met moeilijke periode in hun leven, zijn welkom.

Het kan hierbij gaan om allerlei ervaringen of situaties als ziekte, stress, verlies door overlijden of scheiding, maar ook het verlies van een baan of perspectief.

Het doormaken en verwerken van een nare situatie of periode brengt over het algemeen veel spanning met zich mee en vraagt veel energie. Het kan dan heel prettig zijn om niet alleen of steeds te hoeven praten, maar wel 'actief' de spanning te verminderen. 

Zicht op stress

Workshop 'Zicht op stress'

Tijdens een workshop 'Zicht op stress' maken we jouw eigen emotie paneel oftewel een echt mood board! Hoe ga jij om met de dagelijkse emoties en activiteiten? Wat laat jij zien aan de omgeving? Hoe verwerk jij de emoties en spanning? Tijdens een luchtige, creatieve en inzicht biedende workshop verkrijg je inzichten die je dagelijks leven op een drastische manier prettiger kunnen maken. De workshop Zicht op Stress kan ook op (uw) locatie verzorgd worden. Bijvoorbeeld als team activiteit is het een leuke en doeltreffende manier om op persoonlijk en groepsgebied verschil te maken.

 

Het maken van moodboards (stemmings paneel), stemmingsmeter, tekenen, schilderen, schrijven, speksteen bewerken, foto's maken of werken met druktechnieken heeft hierbij een ontspannende, helende en inspirerende uitwerking. Het gebruik van creativiteit en passende opdrachten doen een beroep op ons 'onderbewuste' denkvermogen. Met andere woorden, het creëert ruimte in je hoofd en plaatst ervaringen in een ander perspectief.

 

Beeldend (ver)werken past in elke fase.

Is er chaos in jouw hoofd?

Heb je hulp nodig om je eigen wensen en gedachten te verhelderen?

Heb je hulp nodig om jezelf zichtbaar te maken?

Wil je het roer omgooien en kun je hierbij een steuntje in de rug gebruiken?

Blijft het steeds maar bij wensen en nadenken?

Heb je een liefdevolle schop onder je achterste nodig om die ene stap te maken die je al zo lang voor ogen hebt?

GA DAN NU OVER TOT ACTIE EN MAIL ME!

praktijkvoorpst@gmail.com

 

Samen kijken we op een luchtige, tevens verdiepende  en creatieve manier naar jouw beelden en wensen.  We onderzoeken de voorwaarden die nodig zijn om die reeele stap wel te maken, waar je al zo lang tegenop ziet. We maken een plan van aanpak en gaan ervoor...

 

Vergoeding

Afhankelijk van je aanvullende ziektekosten verzekering krijg je psychosociaal-therapeutische afspraken vergoed of deels vergoed. Vraag dit na!