Praktijk voor psychosociale therapie en coaching 

'Inspire and Create your wellbeing life' Ervaringen van clienten.

6-6-2020

Ervaring van een van 'mijn' Con Amore' studiegenoten die met enkele andere collega therapeuten de workshop "emotie in beeld" heeft gedaan.:

Je wordt door het enthousiasme van Christie aangestoken je gevoelens om je levens ervaringen letterlijk te ‘verwerken’ in een collage/tekening/schilderij. Een prachtige manier om je gevoelens beter te leren herkennen en vervolgens te acteren, te doen wat helpend is.

Want daar helpt Christie je dan bij. Een mooie manier van werken voor ieder die zoekende is, wil omgaan met emoties en ook voor mensen met burn-out en depressieve klachten.

Christie is een warme vrouw met ontzettend veel levens- en werkervaring. Dat voel je aan alles. Ze geeft je ruimte en een gevoel dat je helemaal oké bent zoals je bent.

Ik zal zeker mensen naar je doorverwijzen Christie.

 

Anurag ten Klooster, oprichtster en opleider Opleiding Mindfulness en Compassiecoach.

Dank voor vandaag en alsjeblieft 🙏


********************************************************************************************************************


Het maakt mij enorm dankbaar, dat ik keer op keer zulke prachtige 'ontwikkelingsreizen' mee mag beleven.                                                                                                                                                                                                              (Christie)

      

************************************************************************************************************************************************************    Maart 2020:

Ik kwam bij Christie terecht met een hulpvraag met betrekking tot mijn verslaving. Zij bood mij aan een signaleringsplan te maken waarbij ik eerder signalen zou herkennen als ik in de opbouw naar een terugval zou komen. We zijn aan de slag gegaan. Elke keer kwam ik weer thuis met nieuwe bruikbare inzichten, met name waar mijn valkuilen zitten in de opbouw naar een terugval toe. Door de hulp van Christie zie ik veel eerder in waar ik de juiste keuzes kan maken zodat het niet hoeft te leiden naar een terugval. Een van de belangrijkste momenten daarbij was dat ik een gesprek met mijn zoon heb gehad. Hij liep al een tijdje rond met wat vragen die hem niet lekker zaten, hij had daar echt last van. Christie heeft samen met mijn zoon de vragen die hij wilde stellen opgesteld. Vervolgens heeft zij dat gesprek voor ons beiden heel professioneel en zeker ook heel liefdevol begeleid. Ik vond het gesprek heel heftig, zonder Christie was dit niet zo gelukt! Ik ben heel blij dat ik dat gesprek ben aangegaan, voor mij en zeker ook voor mijn zoon. Mijn zoon en ik waren al maatjes en supergoed met elkaar maar sindsdien staat er echt niks meer in de weg in de liefde voor elkaar. Het leven is mooi en ik geniet elke dag van alles wat het leven mij brengt vooral van mijn kinderen en zij kunnen nu ook weer van hun vader genieten! (RS) te Alkmaar

*********************************************************************************************************************


Mei,2020

Voor mij was het deze week weer zo'n fijne ervaring toen ik op het strand door de ouders van een 'oud' cliente werd aangesproken, die mij vertelden dat hun dochter, na een behoorlijk lange zoektocht, helemaal haar draai had gevonden, aan de andere kant van de wereld! Na jaren van zoeken, struggelen en therapie (niet alleen bij mij), heeft ze haar middelbare school afgemaakt en haar backpack gepakt en is in haar eentje vertrokken. Ze heeft zichzelf inmiddels helemaal gevonden en is gelukkig met zichzelf, zo fijn! (Ook haar ouders waren erg blij!)

Ook dit is mogelijk. Je zoektocht in het leven kan soms grillig verlopen en vraagt tijd, vaak een leven lang. Therapie kan onderliggende kwetsuren blootleggen en (soms deels) helen. Dit maakt zeker verschil, maar jij bent het, die met dit (deels) geheelde kwetsuur en de vaardigheden die je aangereikt krijgt tijdens de therapeutische sessies, het leven moet gaan vormen zoals jij dit voor ogen hebt...

"Inspire & create"

********************************************************************************************************************************************


26-5-2020

Wat ik doe bij Christie en waar helpt ze me bij?

Ik ga al zo een 9 maanden bijna iedere week naar Christie, omdat ik met verschillende dingen vastliep. Bij Christie nemen we altijd eerst even de week door, dan vertel ik wat ik aan leuke dingen meegemaakt heb maar ook niet leuke dingen. Ze leert mij dan hoe ik met emoties om kan gaan. Ik leer dingen bij Chris die sommige volwassenen misschien nog niet weten (en ik ben 14). Nadat we de week door hebben genomen gaan we aan de slag. meestal met een creatieve opdracht. Heel fijn is dat ik echt alles kwijt kan, ik hoef niks voor me te houden, ik kan Christie echt vertrouwen en dat is heel fijn. Af en toe kan het heftig en verdrietig zijn om te praten over hoe en wat ik voel. Maar door dat te doen, ben ik me door de tijd heen steeds beter gaan voelen. Ik weet nu hoe ik met emoties om kan gaan en wat het beste is om te doen in situaties. Uit mijn eigen ervaring kan ik zeggen dat ik er zelf veel aan heb gehad en dat ik erg blij ben met hoe ik me nu voel, namelijk zelfbewuster en sta sterker in mijn schoenen. (W)

********************************************************************************************************************************************IIn maart 2016 kwam ik voor het eerst in de praktijk van Christie Stammis.

Redenen om hulp te zoeken waren er. De jaren hiervoor hadden mij uitgeput, een gevoel van verdriet en oververmoeidheid maakten dat er hulp nodig was in het ordenen van mijn gedachten. Ik wilde namelijk  weer dat gevoel van geluk, onbevangenheid terug en niet vervallen en blijven hangen in somberheid. Ik zou in de zomer 2016 50 jaar worden en wilde een frisse start.

In de jaren ervoor had ik veel tijd en zorgen om mijn moeder gehad en haar bijgestaan zoals zij mij altijd had bijgestaan. Mijn vader was al overleden aan kanker op jonge leeftijd. Mijn moeder overleed begin 2016. Als enig kind was ik voor het eerst alleen. Ondanks mijn man, kinderen en vele vrienden voelde ik een allesoverheersende eenzaamheid.

Daarnaast was het bedrijf van mijn man enkele jaren ervoor failliet gegaan wat tussen ons en in het gezin een stempel drukte. Mijn baan als arts maakte dat ik lange dagen maakte, goed bij de les moest blijven en ook bij nacht en ontij mijn diensten moest geven.

Omdat ik altijd plezier en energie kon ontlenen aan die belangrijke zaken hierboven vroeg ik mezelf af waarom dit niet meer ging, op die vragen wilde ik antwoorden en adviezen.

Een enorme warmte overviel me tijdens ons eerste afspraak in haar praktijk. Voor het eerst in jaren kon ik vertellen, verdriet loslaten. 

Stap voor stap ontrafelde Christie de zorgen, op meerdere manieren maar altijd beeldend. Dit maakte het zo echt.

Er werd een moodboard gemaakt met uitbeelding van het zwarte gat, het ergste wat mij was overkomen en de dingen/mensen die mij het ultieme geluk brachten. En werkelijk in het midden de dingen, personen die mij stabiliteit geven, een goed gevoel geven. Dingen uit mijn hele leven kwamen naar boven, dierbaren werden weergeven met herinneringen uit verleden , werk gerelateerde zaken werden op het doek geplakt of geschilderd. Ik wist niet dat ik dit in me had. Aanvankelijk kon ik er niet naar kijken. Het deel van verdriet, het zwarte gat was zo intens dat ik er zomaar om kon huilen. Met tips niet te blijven hangen in verdriet ( maar je verdriet af en toe de gelegenheid te geven er gewoon te zijn) , maar je gedachten bewust te maken van het geluk, de mooie dingen. Door het uit te beelden werd mijn focus verplaatst naar die mooie dingen.

Er werd een levenslijn gemaakt van foto’s. Vaak wordt gevraagd je biografie op schrift te verwoorden. Op deze manier met foto’s in een lange levensslinger werd in 1 klap duidelijk dat de herinneringen die ik had aan mijn liefdevolle jeugd, mijn studententijd, omgang met vrienden waren vervaagd door de zorgen in de laatste jaren. Met de levenslijn kwamen alle waardevolle momenten weer boven en gaven zo een energie.

Een andere opdracht was het maken van een gedicht met een schilderij van een van mijn mooiste ultieme momenten die ik op een foto had . Dit ultieme moment / deze foto moest verknipt / gescheurd worden en  in dit schilderij verwerkt. Hoe moeilijk vond ik het dit mooie beeld kapot te maken. Maar uiteindelijk werd een er prachtig schilderij gemaakt wat nog altijd in mijn kamer hangt.

Daarnaast opdrachten die ik thuis deed, schrijven, een dagboek bijhouden, het opschrijven maakte duidelijk dat bepaalde dingen op het werk maar ook thuis anders konden. Het maakte mij sterker en gaf me energie om al die dingen weer aan te pakken. En het bijhouden in het ordenen van je gedachten is iets wat heel makkelijk kan, als je de signalen maar herkent.

Dit is een greep uit de sessies en opdrachten die ik het doorlopen bij Christie. Nu ruim 1 jaar verder nog altijd dankbaar dat ik de stap naar haar heb gezet.  (A. )